Атака на Львів: 35 будинків зазнали руйнації, 100 млн грн виділяють на відновлення

Атака на Львів: 35 будинків зазнали руйнації, 100 млн грн виділяють на відновлення

У ніч проти 6 липня російські війська завдали удару по Львівщині за допомогою крилатих ракет "Калібр". Протиповітряна оборона знищила 7 із 10 ракет. Є влучання ракет по цивільних об’єктах у місті Львів. Як повідомляє журналістка Львівської регіональної редакції Українського Радіо Лідія Станіцька, руйнації зазнали 35 будинків. Відтак на засіданні комісії було вирішено виділити перші 100 млн грн на відновлення зруйнованих помешкань. 

 

0:00 0:00
10
1x

Фото: Львівська міська рада 

"Одна з наймасштабніших атак" 

Сьогодні Львів зазнав однієї з наймасштабніших атак на цивільну інфраструктуру. Станом на 9 годину ранку внаслідок нічної ракетної атаки у Львові є 4 загиблих та 34 постраждалих. Як проінформував голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, на момент влучання всі вони перебували в будинку. Рятувальники продовжують перебувати на місці влучання, розбирають завали. Для ліквідації наслідків залучили 23 одиниці техніки та понад сотню рятувальників, повідомляє Лідія Станіцька. 

 

"Руйнації зазнали 35 будинків, два з них в критичному стані"

"Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що руйнації зазнали 35 будинків, два з них в критичному стані. Це житлові багатоквартирні будинки. Орієнтовно зруйновано 60 помешкань. Також є руйнації в закладах освіти, гуртожитках, Львівської політехніки, великому офісному центрі, який розташований поруч. Крім того, зруйновано 57 автомобілів. Зі слів очільника Львова, постраждалих мешканців переселятимуть у готелі та у модульне містечко у Стрийському парку. Для них організовано харчування. Поруч будинку, де сталася трагедія, працюють психологи. Там надають першу медичну допомогу та психологічну. Зранку відбулося засідання комісії, на якій було вирішено виділити перші 100 млн грн на відновлення зруйнованих помешкань", — зазначає журналістка. 


Фото: фейсбук-сторінка Андрія Садового 

"Люди, які були в укритті, врятувалися" 

За словами журналістки, мешканці будинку, який найбільше постраждав від ракетних ударів сьогодні вночі розповіли, що "укриття було відкрите. Спочатку людей було небагато, але згодом, коли відбулися перші вибухи, люди почали спускатися. Тож ті, хто були в укритті, вціліли". 

"Влучання відбулося неподалік центру Львова"

"Це район Стрийського парку по сусідству. Це так званий ближній центр Львова, дуже затишне місце. Поруйновані будівлі — то пам'ятки архітектури місцевого значення. Це дуже цікавий комплекс, який колись будували для військових Речі Посполитої. Зараз там мешкають різні львів’яни. За словами Садового, повне відновлення цих будинків займатиме місяці. Втім немає поки що чіткого розуміння, чи вдається відновити ці будівлі повністю", — додає кореспондент Львівської регіональної редакції Українського Радіо Тарас Базюк


Фото: фейсбук-сторінка Андрія Садового 

"Уламки впали і у Львівській області" 

"За інформацією голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, уламки ракет впали і в населені пункти області. Один із них впав в село Львівського району поблизу будівлі Народного дому утворилася вирва. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. Також у Золочівському районі впав уламок ракети, є руйнування в приватному господарстві. Але за попередньою інформацією, теж постраждалих немає", — коментує Станіцька.