КМВА: 10 балістичних ракет, 53 постраждалих — наслідки другої ракетної атаки на столицю

КМВА: 10 балістичних ракет, 53 постраждалих — наслідки другої ракетної атаки на столицю

Всі 10 балістичних ракет, які було випущені на Київ під час нічної атаки, знищено. Внаслідок роботи ППО є падіння уламків ракет у чотирьох районах столиці — Дніпровському, Деснянському, Дарницькому та Голосіївському. Відомо 53 постраждалих (оновлено станом на 7.35 — ред.). Про це в ефірі Українського Радіо повідомив речник військової адміністрації Києва Михайло Шаманов.

0:00 0:00
10
1x

Наслідки ракетної атаки на Київ, 13 грудня 2023 року. Фото: ОГПУ / Telegram

"Це вже другий за останні дні удар високошвидкісними ракетами по столиці України. Попередньо, як і 11 грудня, ворог застосував балістичне озброєння. Приблизно о 3-й годині ночі рашисти здійснили пуски ракет найімовірніше з північно-східного напрямку, тобто Брянської області. Силами і засобами протиповітряної оборони всі ворожі цілі були знищені. Повітряні сили вже заявили, що це було 10 балістичних ракет. Тип ракет може бути встановлений лише після вивчення уламків відповідними службами", — зазначив Михайло Шаманов.

За його словами, внаслідок роботи сил і засобів протиповітряної оборони по збиттю ракет відбулося падіння уламків в трьох лівобережних районах міста та у Голосіївському районі.

"За інформацією начальника Київської міської військової адміністрації генерал-полковника Сергія Попко зафіксовано близько десятка випадків падіння уламків. У Голосіївському районі падіння уламків на проїжджу частину. У Дарницькому районі було загоряння приватного будинку на площі приблизно 400 квадратних метрів. У Деснянському районі зафіксовано падіння уламків і загоряння на 7 поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку. І там горіло ще 8 автівок у дворі. Провели евакуацію мешканців, врятували 17 людей, з них 7 дітей. На місці відразу працювали екстрені служби, Червоний Хрест.

Фото: t.me/UA_National_Police

Було залучено автобус "Київпастрансу" для того, щоб обігріти людей. Людям було надано психологічну та медичну допомогу. На двох інших локаціях району на відкритій території було виявлено уламки ракет, що палають. В Дніпровському районі вибуховою хвилею вибило вікна у двох житлових будинках, а також зафіксовано загоряння приватного житлового будинку, площею приблизно 2 кв.м. Крім того, зафіксовано падіння уламків ракет на три приватних житлових будинки без загоряння, є часткове руйнування будинків та допоміжних споруд. Також в цьому районі внаслідок падіння уламків ракет на проїжджу частину було пошкоджено водопровідну мережу", — повідомив речник військової адміністрації Києва.

Інформації щодо загиблих немає. "Станом на 6:00 ранку зафіксована 51 постраждала особа, з них 6 дітей. Найстаршій 80 років, наймолодшій — 5. Всім надано медичну допомогу", — зауважив Шаманов.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, станом на 07:35 ранку 53 людини постраждали внаслідок нічної атаки на Київ.