Україна запустила глобальну кампанію з бойкотування російських та білоруських товарів і послуг

Україна запустила глобальну кампанію з бойкотування російських та білоруських товарів і послуг

Україна розпочала міжнародну інформаційну кампанію DO NOT sponsor murder щодо бойкотування російських та білоруських товарів та послуг.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

"На даний час мати будь-які бізнес-зв’язки з Росією та Білоруссю — це величезний удар по репутації та мовчазна підтримка політики країн-агресорів проти України. Адже гроші, які люди платять за товари з країни-агресора, йдуть на знищення мирних українських міст та людей", — заявили у відомстві.

Так, у межах проєкту DO NOT sponsor murder іноземному бізнесу пропонується:

— Відмовитись від співпраці з російськими та білоруськими контрагентами

— Прибрати російські та білоруські товари з полиць магазинів

— Замінити російських та білоруських партнерів на партнерів країн, що виступають проти війни в Україні, або ж на знак підтримки економіки України — на українських. Подати заявку на пошук партнерів в Україні можна тут.

Водночас іноземних громадян ініціатори кампанії закликають:

— Не купувати російські та білоруські товари;

— У соціальних мережах коментувати та поширювати дописи з відмітками акаунтів корпорацій, які продовжують співпрацю з Росією та Білоруссю. Для цього рекомендують використовувати наступні хештеги: #DONOTsponsormurder #StandWithUkraine #IbuyUkranian.

— Виходити на мітинги проти компаній, що співпрацюють із РФ та Білоруссю.

А українським підприємцям пропонують надсилати логотипи своїх компаній за електронною адресою buyukrainian@epo.org.ua. Їх розмістять на сторінці міжнародної інформаційної кампанії.

У Мінекономіки додали, що українські та іноземні компанії можуть поставити один з рухомих рядків на своєму сайті: "We joined the boycott of russian and belarusian products. Glory to Ukraine!" або "Support Ukrainians. Boycott russian and belarusian products". Також у відомстві закликали використати візуальні матеріали кампанії DO NOT sponsor murder у соціальних мережах Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn.

Фото: business.diia.gov.ua