Пєсков: "Прориву" під час перемовин з Україною у Стамбулі не відбулося

Пєсков: "Прориву" під час перемовин з Україною у Стамбулі не відбулося

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що за підсумками перемовин з Україною у Стамбулі не відбулось значного прориву. Серед позитивів він назвав те, що "українська сторона почала конкретно формулювати та класти на папір те, що вона пропонує".

Про це повідомляють "РИА Новости".

"Ми говорили про можливість у такі...числа проведення перемовин. Ось вони відбулися вчора. Тут нічого не скорочувалося, не урізалося", — сказав речник Кремля, відповідаючи на питання, чому перемовини, які мали тривати два дні, припинились за кілька годин.

Серед позитивних моментів він назвав те, що Україна запропонувала конкретні пропозиції, які готова "класти на папір".

"В іншому ми поки що не можемо констатувати проривів, чогось дуже багатообіцяючого", — сказав речник Кремля, додавши, що ще має бути проведена велика робота.

Він наголосив, що позиція Росії щодо припинення війни в Україні є (йдеться про так звану "денацифікацію", демілітаризацію, невступ до НАТО, визнання незалежності "ДНР", "ЛНР" та окупованого Криму у складі РФ — ред.), не змінилася.

Пєсков повідомив, що пізніше голова російської делегації Володимир Мединський надасть додаткові роз'яснення з приводу перемовин з Україною. Відповідаючи на питання, навіщо треба було зупиняти хід так званої "спецоперації" в Україні, "якщо російська армія могла взяти Сталінград", Пєсков сказав: "Ніякого Сталінграда у нас у календарі немає. Головне — тут не повинно бути місця емоціям. Перемовинами займаються професіонали, треба їм довіряти".

Фото: Reuters