В Офісі президента назвали умови зустрічі Зеленського з Путіним

В Офісі президента назвали умови зустрічі Зеленського з Путіним

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що після завершення напрацювання мирної угоди між Україною та Росією Володимир Зеленський може зустрітися зі Володимиром Путіним. Крім того, це може відбутися найближчими тижнями.

Про це він заявив в інтерв'ю польському виданню Wiadomosci.

"Як тільки робота над договором буде завершена, ми розпочнемо організацію зустрічі. Це відбудеться найближчими тижнями. Втім, місце для нас не має значення. Це може бути будь-де, окрім Росії", — розповів Подоляк.

Він додав, що українська сторона поки не думала над деталями цієї зустрічі, питання рукостискання президентів їх турбує найменше. 

На думку Подоляка, попри загрозу скасування санкцій після зустрічі Зеленського та Путіна, Офіс президента буде робити усе можливе, аби проводити переговори із самим керманичем Кремля, адже це реальний шлях до завершення війни.

"Є думки, що особиста зустріч Зеленського та Путіна може бути помилкою. Вони вказують на те, що зараз російський президент є токсичним ізгоєм на міжнародній арені, але після прямих переговорів із Зеленським він знову стане авторитетним. Санкції буде знято, і історія повернеться на круги своя. Я розумію, що тому, хто живе у безпечному місці, де не падають бомби на житлові масиви, де не гинуть жінки та діти, легко про це говорити. Але якими є наші варіанти", — підсумував Подоляк.

Фото: ОПУ