Без голосування і переможців - Оксана Скібінська про те, яким буде шоу Євробачення-2020

Без голосування і переможців - Оксана Скібінська про те, яким буде шоу Євробачення-2020

Про альтернативне Євробачення в умовах карантину та про те, хто представлятиме Україну на конкурсі наступного року в ефірі Українського радіо розповідає голова української делегації пісенного конкурсу Євробачення Оксана Скібінська.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

16 травня о 22-00 замість скасованого через коронавірус фіналу пісенного конкурсу "Євробачення" транслюватимуть альтернативний варіант прямоефірного концерту "Європо, запали світло". Переглянути концерт можна буде  наживо на каналі "UA Перший", а також послухати в ефірі "Радіо Промінь".

"Особливістю цього шоу є те, що це не конкурс. Тобто не буде відбуватися голосування або вибір переможця. Натомість організатори вирішили віддати шану усім учасникам, які, на жаль, не зможуть у конкурсному форматі представити свої пісні. Таким чином в ефірі прямої трансляції прозвучать усі пісні, які подавалися цього року. Всі глядачі та слухачі матимуть змогу почути, як до них звертаються учасники із 41 країни. Також прозвучать пісні легенд "Євробачення", які відомі своєю участю у минулі роки. Крім того, будуть інші інтерактивні види взаємодії. Кожен із учасників виконає одну пісню, яка була хітом минулих років. Крім того, вже зараз розпочалася цікава ініціатива, заохотити усіх прихильників конкурсу зробити відеозапис, у якому вони виконують хіт ірландської легенди "Євробачення" Джонні Логана, який став переможцем конкурсу в 1980 році з піснею "What’s аnother year?". Усі охочі зможуть записати своє виконання цієї пісні на відео та відправити організаторам у Нідерланди.  Після чого, вони виберіть найкращі фрагменти і теж покажуть їх у прямому ефірі. Тому можна буде побачити прямі трансляції не лише зірок-учасників, а можливо й себе", – коментує Оксана Скібінська.

Вперше за всю історію пісенного конкурсу "Євробачення", подія не відбудеться у звичному форматі. На питання, чи збережуть  Нідерланди право  на проведення конкурсу наступного року і хто представлятиме Україну Оксана Скібінська відповідає так: "Зараз проводяться перемовини стосовно наступного року, для того, щоб визначити в якому місті, в якій країні відбудеться наступний пісенний конкурс. Упродовж кількох наступних тижнів ця інформація стане відомою. Єдине що ми знаємо, що ті учасники, які мали бути представлені на конкурсі цього року  зможуть взяти участь у конкурсі і наступного року. Тут мовники самі обирають, чи проводити новий національний відбір, чи залишити того часника, якого обрали у 2020 році. Що стосується пісень, то всі вони зміняться. Відповідно у конкурсі наступного року будуть представлені нові оригінальні авторські пісні, які з’являться після 1 вересня цього року. Для всіх країн це рішення кожного мовника окремо.

Щодо України, суспільство ж визначилося, що саме гурт "Gо-A"  має представляти Україну наступного року, тому що вони вже здобули свою перемогу в чесному конкурсі. Вони вибороли право вийти на міжнародну сцену. На жаль, гурт "Gо-A" не зможе представити ту пісню, з якою він переміг в національному відборі. Раніше ми обирали учасника з піснею, а тепер ми маємо учасника і маємо подумати над піснею. Тому це новий і цікавий виклик, який стоїть перед нашою командою".