В Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для сортування сміття

В Києві встановили 2,5 тисячі контейнерів для сортування сміття

В Києві запроваджують сортування сміття: в місті встановили 2,5 тисячі контейнерів для пластику, скла та паперу.

Про це 31 липня повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації.

"Вже близько третини будинків Києва сортують і розділяють сміття. Ми розширюватимемо цю мережу, і переконаний - кияни підтримають нас і сумлінно кидатимуть пластик до пластику, скло до скла, папір до паперу", – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час презентації проєкту.

Читати також: В Україні щорічно утворюється 12 млн тонн сміття – голова правління "Київспецтрансу"

Чиновник звернув увагу, що завдяки роздільному збору суспільство зможе реально зменшити кількість сміття, що потрапляє на захоронення на полігони: "Європа фактично відмовилась від цього небезпечного методу утилізації, що негативно впливає на навколишнє середовище. Завдяки встановленим контейнерам ми щомісяця завозимо на три тисячі кубометрів пластику, скла й паперу менше".

Нагадаємо, Україна потрапила на 9 місце серед країн світу з найбільшою кількістю сміття на людину за версією американського агентства "24/7Wall Street". Першу десятку рейтингу розподілили між собою такі країни: Канада, Болгарія, США, Естонія, Фінляндія, Вірменія, Швеція, Люксембург, Україна, Сербія. Україна сумарно за 2017 рік виробила 474 мільйони тонн сміття, ступінь переробки відходів складає 3,2%.

ФОТО: pixabay