Радник Зеленського розповів про "напрацьовані рішення" щодо каналів, пов'язаних з Медведчуком

Радник Зеленського розповів про "напрацьовані рішення" щодо каналів, пов'язаних з Медведчуком

Команда "Слуги народу" розуміє всі ризики в медіа, які існують в Україні, та вже напрацювала рішення, які можна буде прийняти найближчим часом. Про це Українському радіо розповів радник президента України, кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу" Микита Потураєв.

"В Україні війна має кілька фронтів, зокрема й інформаційний. Ми маємо експансію ворога, тому вже напрацювали рішення на тактичному рівні, які можна в найближчому часі прийняти, та доопрацьовуємо стратегічні рішення", — розповів Микита Потураєв.

За його словами, до трьох каналів, які пов'язують з Віктором Медведчуком, є багато запитань з точки зору економіки: "Звідки беруться гроші на канали, чи немає там слідів держави-агресора, як вони потім фінансуються".

Читайте також — Зеленський зустрівся з фракцією "Слуга народу": деталі розповів радник президента

Також радник президента звернув увагу й на фінансування суспільного мовника в Україні: "Ми стоїмо на тому, що суспільному мовнику бути, він має бути належним чином профінансований, але він має й боротися за аудиторію... З телебаченням є труднощі і ми готові почекати. Будемо забезпечувати, щоб в нас був потужний суспільний мовник. Якби він був за Ющенка, зараз би не було такої ситуації з трьома каналами".

Нагадаємо, у червні новим власником каналу ZIK став соратник Віктора Медведчука, народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Тарас Козак. Він об’єднав три свої інформаційні телеканали — "112 Україна", NewsOne і ZIK — у медіахолдинг "Новини", який очолив телепродюсер Олексій Семенов.

Слухати повну версію.

ФОТО: Facebook Микити Потураєва