Чим краще втамувати спрагу влітку — рекомендація лікаря-дієтолога

Чим краще втамувати спрагу влітку — рекомендація лікаря-дієтолога

Лікар-дієтолог Інституту серця МОЗ України Наталя Суслова в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадила, чим краще втамувати спрагу влітку.

Ведуча:

Оксана Маловічко

Кількість рідини, яку необхідно пити, ми розраховуємо за такою формулою: 30 мл рідини на кілограм маси тіла. Але ми робимо розрахунок рідини, орієнтуючись на ту вагу, якої б ви хотіли досягти.

Насамперед, варто пити звичайну фільтровану воду. Ми можемо збагачувати цю воду смаковими компонентами та компонентами, які її додатково мінералізують. Наприклад, ми можемо додати огірок, лимон, шипшину, які збагатять воду додатковими мікроелементами.

Газована мінеральна вода не є альтернативою звичайної води. Лікувальні, лікувально-столові води взагалі передбачають певний вплив на організм. Додаткова мінералізація води може викликати неприємні відчуття у людини. Ми не рекомендуємо вживати таку воду на постійній основі.

Солодкі газовані напої — однозначно табу, яке не тільки не приносить втамування спраги, а навпаки — провокує споживання таких продуктів харчування, оскільки це радше продукт харчування, ніж рідина.

Квас гарно втамовує справу, проте його краще готувати у домашніх умовах. Оскільки варто уникати квас, у якому є цукор та інші наповнювачі, які не входять до складу даного продукту як основа.

Для того, щоб уникнути дисбалансу по втраті води, по зовнішній температурі, по стану організму, варто пити гарячий чай або принаймні чай кімнатної температури у спеку, а не відразу шукати льодяну воду або інші напої з льодом.

Морси та компоти є корисними, але намагайтесь додавати до них якомога менше цукру.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com