У США закликають допомогти Україні у захисті виборчої системи від кіберзагроз

У США закликають допомогти Україні у захисті виборчої системи від кіберзагроз

Палата представників Конгресу США засуджує спроби Росії втрутитися у вибори в Україні. Американські політики представили резолюцію, у якій висловили підтримку Україні. Про це повідомляє посольство України в США  в Facebook.

Відзначається, що двопартійна група конгресменів, членів Конгресового українського кокусу на чолі з конгресменом від штату Пенсільванія Бренданом Бойлом, внесла на розгляд резолюцію, якою висловлює підтримку права українського народу на вільний вибір керівництва своєї держави.

"У документі висловлюється підтримка суверенітету і територіальної цілісності України та рішуче засуджуються спроби влади РФ та її агентів втрутитися у вибори в Україні, зокрема, шляхом здійснення шкідливих кібер операцій та намагаючись вплинути на суспільну думку через контрольовані Кремлем мас-медіа і соціальні мережі", — йдеться в повідомленні посольства.

Крім того, конгресмени закликають американський уряд надати Україні допомогу в захисті виборчої системи від загроз, в тому числі, в мережі, з боку Російської Федерації.

 

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстраціютоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Також восени 2019 року відбудуться вибори в український парламент.

Фото: Посольство України в США