Непомітно можна сфальсифікувати не більше 10% голосів — медіа-юрист

Непомітно можна сфальсифікувати не більше 10% голосів — медіа-юрист

На виборах непомітно можна сфальсифікувати не більше 10% голосів. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив медіа-юрист Олександр Бурмагін.
 
"Якщо велика кількість ресурсу і адміністративного, і фінансового і є люди, які мають певний досвід та навички, до 10% — це те, що можна зробити непомітно. Те, що буде вище, вже буде очевидно: вкиди, переписування протоколів і так далі", — зазначив Олександр Бурмагін. 
 
За його словами, запобіжником для фальсифікацій, окрім правоохоронних органів, можуть стати взаємоконтроль кандидатів у президенти. 
 
"Тут запобіжником є високий рівень конкуренції. Навіть не між двома кандидатами, ще є третій і четвертий. Чим більше конкурентів, тим уважніше вони слідкують один за одним, в тому числі на рівні виборчих комісій", — переконаний він. 
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.
 
Слухати повну версію.
Олександр Бурмагін