ЗМІ: Британія знає ім'я третього росіянина, підозрюваного в отруєнні Скрипалів

ЗМІ: Британія знає ім'я третього росіянина, підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Третій російський агент, причетний до отруєння Скрипалів у Солсбері, не виїхав з Великобританії, мова йдет про так званого Фєдотова.

Про це повідомляє видання The Telegraph з посиланням на спецслужби країни.

"Російський військовий розвідник, використовуючи фальшиве ім'я Сергій Фєдотов, прибув до Великої Британії у той же день, як і ті, хто здійснили замах на вбивство Сергія Скрипаля Петров і Боширов", — пише видання.

Як повідомляється, квиток Фєдотова назад до Москви був замовлений на той же рейс, на який були зарестровані Петров і Боширов. Однак з невідомих причин він скасував свою реєстрацію на рейс. Нині даних про те, що він покинув територію Великої Британії немає. Також Фєдотова немає на записах камер відеоспостереження у Солсбері, тому, ймовірно, що він не їздив туди.

Читайте також — Василь Богдан: Петров і Боширов є представниками розвідки Росії, очевидно, ГРУ

Додамо, що британська розвідка Мі-5 переконана, що російські дипломати, які не були вислані з Британії після атаки "Новічком", залучені до розвідувальної діяльності.

Нагадаємо, Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні у британському місті Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада вважає, що проти них застосували нервово-паралітичну речовину класу "Новічок", і що за нападом з високою вірогідністю стоїть Росія. Москва ці звинувачення заперечує.