Психологиня прокоментувала, чому флешмоб 10-year-challenge став популярним

Психологиня прокоментувала, чому флешмоб 10-year-challenge став популярним

Психологиня Антоніна Юрченко в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі" прокоментувала, чому флешмоб 10-year-challenge став популярним.

Ведуча:

Олена Бадюк

"Цей відрізок часу, 10 років, і став фактором популярності цього флешмобу. Тому що 10 років у людському житті ─ це оптимальний відрізок, коли можна щось почати, досягти успіху, оцінити результати",  ─ зазначила Антоніна Юрченко.

Психологиня зауважила, що у порівнянні себе колишнього з теперішнім є приємний момент.

"Щодо порівняння себе колишнього з теперішнім, я думаю, у цьому є приємний момент і своєрідна вигода у будь-якому випадку. Хтось 10 років тому виглядав дуже класно і тепер показує, як гарно виглядав. Хтось викладає фото, де викладав гірше, ніж сьогодні, а тепер людина знайшла свій стиль, схудла, почала вести здоровий спосіб життя, краще виглядає, і може цим похвалитися", ─ сказала вона.

Антоніна Юрченко додала, що люди також супроводжують свої фото історіями.

"Люди також супроводжують свої фото історіями. Тобто для кожної людини, яка бере участь у цьому флешмобі, це можливість поглянути у минуле. Мені здається, у цьому може бути багато приємних і корисних моментів", ─ сказала вона.

"У такий спосіб люди також часто отримують компліменти. Це цілком реальне бажання сподобатись, показати себе, отримати позитивну оцінку, тобто отримати свій психологічний позитив", ─ пояснила Юрченко.

Прослухати повну версію.