Новий склад ГРД почне співбесіди з кандидатами у Верховний Суд — Кулібаба

Новий склад ГРД почне співбесіди з кандидатами у Верховний Суд —  Кулібаба

Новий склад Громадської ради доброчесності почне співбесіди з кандидатами у Верховний Суд. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" повідомив координатор Громадської ради доброчесності Андрій Кулібаба.

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Друге скликання Громадської ради доброчесності було сформоване місяць тому. Ми почали оцінювання кандидатів на посаду суддів Верховного Суду і скоро ми будемо починати етап співбесід з ними. Каденція старого скликання Громадської ради доброчесності закінчилася півтора місяці тому. Після цього було обрано 20 членів до її складу", — зазначив  Андрій Кулібаба.

Андрій Кулібаба зауважив, що суд після реформування все одно не викликає довіри в суспільства.

"За даними соціологічних опитувань, суд після реформування все одно не викликає довіри в суспільства. Включення громадськості у процес добору — це той момент, коли люди довіряють цим інститутам, і вони повинні брати участь у доборі", — сказав він.   

Андрій Кулібаба також додав, що "в ієрархії судів Верховний Суд є третьою, касаційною, ланкою. Хоч Україна не є країною прецедентного права, Верховний Суд України випрацьовує певну практику, на яку потім будуть посилатися суди першої інстанції. Тому його практика є дуже важливою для українського судочинства".

 

Нагадаємо, новий склад Громадської ради доброчесності розпочинає роботу щодо відбору кандидатів до Верховного Суду. У межах судової реформи в країні формуються нові суди: Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності.

Прослухати повну версію.