Уряд реорганізовує Одеський національний медичний університет

Уряд реорганізовує Одеський національний медичний університет

Кабінет міністрів розпорядився створити новий Національний Одеський медичний університет на базі Одеського національного медуніверситету.

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Кабміну.

"Погодитися з пропозицією Міністерства охорони здоров’я щодо утворення Національного Одеського медичного університету, реорганізувавши шляхом злиття Одеський національний медичний університет та Кримський державний медичний університет імені С. І. Георгієвського. Реорганізацію здійснити в межах бюджетних призначень, передбачених зазначеному міністерству", — йдеться у документі.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я заявило про захоплення 10 грудня 2018 року невідомими Одеського національного медичного університету. У міністерстві вважали, що захоплення пов’язане з тим, що комісія Міністерства юстиції розглядає скаргу МОН щодо незаконної реєстрації керівником ОНМедУ Юрія Сухіна.

Очільник одеської поліції Дмитро Головін розповів "Українській правді", що в університет приходила виконавча служба, інформація МОЗ про рейдерське захоплення будівлі не відповідає дійсності.

Радник керівника одеської поліції Руслан Форостяк у Facebook написав, що вже тривалий час точиться запекла боротьба "за вплив і контроль над цим закладом".