В Одесі рейдери захопили медичний університет — МОЗ

В Одесі рейдери захопили медичний університет — МОЗ

Міністерство охорони здоров’я заявило про захоплення 10 грудня невідомими Одеського національного медичного університету.

Про це МОЗ повідомило у Фейсбук.

Як повідомляється, особи, які захопили університет, звільняють працівників, передають накази через вхідні двері університету, та знищують офіційну документацію.

"Будівлю університету охороняють прихильники екс-ректора Валерія Запорожана, що унеможливлює доступ до закладу. Про це повідомив в.о. ректора ОНМедУ Костянтин Аймедов", — повідомляє МОЗ.

У Міністерстві вважають, що захоплення пов’язане з тим, що комісія Міністерства юстиції розглядає скаргу МОН України з приводу незаконної реєстрації керівником ОНМедУ ставленика Запорожана Юрія Сухіна.

Очільник одеської поліції Дмитро Головін розповів "Українській правді", що в університет приходила виконавча служба, інформація МОЗ про рейдерське захоплення будівлі не відповідає дійсності.

"Є рішення суду і відкрито виконавче провадження", — зазначив він.

У поліції не уточнюють, чого стосувалися рішення суду, через яке в навчальний заклад прийшла виконавча служба.

Радник керівника одеської поліції Руслан Форостяк у facebook написав, що вже тривалий час точиться запекла боротьба "за вплив і контроль над цим закладом".

"Прийшли живі і справжні судові виконавці Мін'юсту, з реальним виконавчим листом, справжнього суду, який іменем України відкрив виконавче провадження, яке є обов'язковим для виконання, поки не буде скасовано законним способом. Про які "невідомих" йдеться — незрозуміло", — зазначив Форостяк.

Нагадаємо, у квітні 2018 року МОЗ відсторонило Валерія Запорожана від виконання службових обов'язків ректора ОНМедУ, а в липні достроково розірвало з ним контракт через те, що той не пустив комісію, що прибула до університету для перевірки його діяльності на займаній посаді.

Виконувачем обов’язків ректору МОЗ призначило Костянтина Аймедова.

20 липня Валерій Запорожан написав пост про "силове захоплення" університету.