Щоб не стати жертвою інформаційної війни, перевіряйте інформацію з різних джерел — експерт

Щоб не стати жертвою інформаційної війни, перевіряйте інформацію з різних джерел — експерт

Щоб не стати жертвою інформаційних атак, потрібно перевіряти інформацію з різних джерел. Таку рекомендацію в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" дав генеральний директор Асоціації підприємств інформаційних технологій України Юрій Пероганич.
 
"Не треба довіряти одному джерелу інформації, треба завжди опиратися на декілька джерел. Ми знаємо, що сьогодні дуже багато інформації є саме в інтернеті. Я б привів приклад тої самої вікіпедії, якою я багато займаюся. Там набагато більший відсоток зваженої інформації, тому що там інформація перевіряється на предмет того, щоб вона була отримана з нейтральних джерел і є дуже багато людей, які побачивши фейк, можуть одразу її виправляти", — зазначив він. 
 
Нагадаємо, за інформацією організації EU vs Disinformation, за минулий рік з тисячі випадків дезінформації в російських ЗМІ 461 раз згадувалася Україна. На думку експертів, це свідчить про те, що Росія не припиняє інформаційну війну проти України, яка залишається найбільш спотвореною країною в прокремлівських ЗМІ.
 
Слухати повну версію.