Обмінні термінали погано розпізнають фальшиву валюту, тому не замінять обмінники — експерт

Обмінні термінали погано розпізнають фальшиву валюту, тому не замінять обмінники — експерт

Обмінні термінали не завжди розпізнають фальшиву валюту, тому навряд чи замінять касирів у обмінниках. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" висловив керівник громадської організації "Асоціація учасників валютного ринку" Павло Кушніренко.

"У цих терміналів є один недолік. Фахівець-касир, який роками сидить, може значно краще перевірити банкноти і встановити фальш. Тому банки досить обережно ставляться до питання технічної перевірки банкнот. Зараз немає інформації про кількість виявленої (терміналами) фальшивих банкнот, але інколи колеги в банках у себе в соціальних мережах демонструють, які випадки фальшивок злочинці вкладають у термінали, тому можна сказати, що там теж якась частка фальшивої валюти. Тому не потрібно вважати, що це буде дуже суттєвим конкурентом на ринку", — зазначив експерт.

Нагадаємо, згідно з постановою Національного банку України №63, З 1 січня українці можуть продавати і купувати іноземну валюту через платіжні термінали та банкомати. За новими правилами,  тепер можна буде вносити в термінал готівкову гривню та отримувати валюту, яку зможе запропонувати апарат (без карткового рахунку). При обміні до 150 тис. грн не потрібно буде вказувати особисті дані.

Слухати повну версію.