У Києві відбувся конкурс дитячих хорів у межах #ЩедрикФест

У Києві відбувся конкурс дитячих хорів у межах  #ЩедрикФест

У Києві відбулося відкриття всеукраїнського конкурсу хорових колективів #ЩедрикФест. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" хормейстер хору хлопчиків та юнаків Київської середньої спеціалізованої музичної школи ім. Чайковського Тетяна Верич та хорист Олексій Бояр розповіли про дитячий конкурс хорів, прокоментувавши, що особливе місце у репертуарі мав місце "Щедрик".

Ведучий:

Роман Коляда

"Цей конкурс нагадує дуже великий святковий концерт. Хороші колективи знаходяться в одному місці, і можна почути цей різноманітний спів: і хор хлопчиків, і хор дівчаток. Це абсолютно різні голоси", — зазначила  Тетяна Верич.

Хорист Олексій Боярдодав, що "кожен конкурс, особливо для хлопчиків, це конкурс, який показує, який ти був вчора і який ти сьогодні. Тому що хлопчики менш стабільні голосово у зв’язку з мутацією. Хлопчики альти і дисканти — це коротке щастя. Хоровий спів — це дистанція".

Вони також розповіли про конкурсну програму колективів.

"Програма у всіх колективах буда різноманітна. Наш хор хлопчиків виконував "Щедрик" у сучасній обробці, але лейтмотив лишився ти самим", — зауважила Верич.

Хорист Бояр наголосив, що кожен колектив мав мати у своєму репертуарі "Щедрик", але не було сказано, у чиєму аранжуванні.

Читайте також: У Києві презентували проект про світовий тріумф "Щедрика"

"Ми намагалися відповідати тим конкурсним вимогам. В умовах конкурсу було вказано, що кожен колектив має мати у своєму репертуарі "Щедрик", але не було сказано, у чиєму аранжуванні", — сказав він.  

Нагадаємо, на честь сторіччя світового тріумфу «Щедрика» у Києві відбулося відкриття всеукраїнського конкурсу хорових колективів #ЩедрикФест.

Прослухати повну версію розмови.

На фото: хормейстер Тетяна Верич та хорист Олексій Бояр