У США ухвалили резолюції про Азовське море і "Північний потік-2"

У США ухвалили резолюції про Азовське море і "Північний потік-2"

Палата представників Конгресу США ухвалила 2 резолюції, у яких виступила проти завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2" та засудила військову агресію РФ проти України у Керченській протоці.

Про це у Facebook повідомляє посольство України у США.

У резолюції проти завершення будівництва російського газопроводу, зокрема, міститься заклик до урядів європейських держав відмовитися від "Північного потоку-2" а також йдеться про те, що газопровід "є кроком у зворотному напрямі у тому, що стосується забезпечення енергетичної безпеки Європи й інтересів США".

У резолюції про Азовське море Палата представників засуджує напад Росії на кораблі ВМС України у Керченській протоці.

"Документ закликає РФ негайно повернути судна та їх екіпаж Україні, припинити порушувати суверенітет нашої держави та чинити перепони українському судноплавству через Керченську протоку, яке має на це право згідно з міжнародними нормами і домовленостями", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Північний потік-2 ще не побудований, але загрожує тим, що Росія зможе в обхід України здійснювати транзит газу до Європи. Таким чином, Україна втрачає функцію країни-транзитера.

Читайте також — Ймовірність завершення будівництва Північного потоку-2 складає 90%

Як повідомлялося, 25 листопада українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше українських моряків звинуватили у порушенні кордонів Росії і арештували, а згодом відправили до московських СІЗО.