Затримано підозрюваних у нападі на голову ВККС Козьякова — поліція

Затримано підозрюваних у нападі на голову ВККС Козьякова — поліція

У Києві поліцейські затримали підозрюваних у нападі на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова.

Про це повідомляє Національна поліція у Фейсбук.

За інформацією поліції, двох виконавців нападу та їх можливих спільників затримали за місцем проживання, де одночасно проводяться обшуки. Один із фігурантів зізнався, що за "роботу" їм заплатили 200 доларів США.

Нагадаємо, 16 листопада невідомі облили Козьякова зеленкою. Напад на голову комісії Сергія Козьякова стався після презентації попередніх результатів іспиту до Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та обов’язкового кваліфікаційного оцінювання суддів.

За інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, інцидент стався через активну роботу колективу ВККСУ та особисту принципову позицією голови комісії щодо конкурсних відборів та обов’язкового оцінювання суддів всіх судів країни.

Нагадаємо, 12 листопада Вища кваліфікаційна комісія суддів України розпочала кваліфікаційне оцінювання 566 кандидатів на посади суддів Верховного суду та 270 кандидатів, що претендують на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурс на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. 

У рамках судової реформи в Україні формуються нові суди: Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності.