До обласної лікарні в Черкасах звернулися 94 дитини

До обласної лікарні в Черкасах звернулися 94 дитини

Госпіталізували 53 дітей, 11 з них досі залишаються у реанімації.

У Черкасах до обласної лікарні звернулися 94 дитини, 53 з них госпіталізували через отруєння, повідомили у прес-службі МОЗ.

Зазначають, що окрім того у медзакладі на лікування залишили двох дорослих. За даними лікарів, у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція.

"Встановлено, що отруєння відбулося локально на території, де відбувалася лінійка, - постраждалих за межами школи немає. Очікуємо результатів аналізів ґрунту, води та повітря", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Нагадаємо, 8 травня під час лінійки в черкаській школі № 8 діти почали непритомніти. Спочатку Управління ДержНС сповістили про госпіталізацію трьох дітей, потім на запаморочення і нудоту поскаржилися інші.

На 14:30 повідомлялося про госпіталізацію 53 школярів і двох учителів. Із них 11 дітей - у реанімації у стані середньої тяжкості. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням" ККУ. Загалом на лінійці перебувало 424 учні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що за попередньою версією, у Черкасах люди отруїлися внаслідок локального розпилення якоїсь речовини.