Через хімічну атаку у Сирії загинули 60 людей

Через хімічну атаку у Сирії загинули 60 людей

Щонайменше 60 людей загинули і понад 1000 осіб постраждали в результаті хімічної атаки проти східної Гути.

Про це повідомили у Союзі медичних організацій (UOSSM), передає Еспресо.TV

У відомстві зауважили, що протягом останніх днів кількість загиблих зросла до щонайменше 60 людей, понад 1000 осіб зазнали ушкоджень. При цьому очікується, що кількість жертв атаки продовжуватиме зростати.

"Їхня кількість продовжує рости, оскільки працівники з надання допомоги борються за доступ до підземних районів, до яких потрапив газ, і де сотні сімей шукали притулок", – наголошується у заяві.

Раніше у Держдепі США заявили, що стежать за інформацією про ймовірну хімічну атаку в Сирії, і звинуватили Росію в подібних нападах. У Росії заперечили проведення хімічної атаки в Сирії.

За даними представників благодійної організації "Білі каски", в районі Східна Гута в суботу ввечері з вертольота було скинуто бомбу з хімікатами. Через це загинули щонайменше 150 осіб і ще понад тисячу отримали поранення.

Сирійське інформаційне агентство Sana спростувало повідомлення про хімічну атаку в Східній Гуті, назвавши їх дезінформацією, покликаною перешкодити сирійській армії в справі відновлення контролю над цим регіоном.