У Львові відкрили виставку "Україна-НАТО. Формула безпеки" (аудіо)

У Львові відкрили виставку "Україна-НАТО. Формула безпеки" (аудіо)

Сьогодні в головному корпусі Львівського національного університету імені Івана Франка відкрили виставку "Україна-НАТО. Формула безпеки", присвячену 20-річчю підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Північноатлантичним альянсом.

Cтворено експозицію за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, міністерства інформаційної політики України та Українського кризового медіа-центру.
 
Розповідає наша кореспондентка Наталія Козачук:

"За роки, які Україна перебувала у складі Радянського Союзу, її громадянам постійно нав’язувався міф про те, що НАТО – це "агресивний ворожий блок", який загрожує безпеці країн соціалістичного табору. Пережитки такого мислення ще й досі вкорінені в свідомості деяких українців – і, здебільшого, це через нестачу повної інформації про Північноатлантичний альянс.

Тож мета пересувної виставки, яку вже бачили в Києві, Сумах та Чернігові, - показати всебічну діяльність альянсу і, зокрема, його співпрацю з Україною. На великих стендах експозиції розміщено інформацію та фото про засади діяльності НАТО, підтримку Збройних Сил України, наукові та гуманітарні програми альянсу, тощо. І все це переконливо доводить, що співпраця України з цією міжнародною безпековою організацією не має альтернативи, - кажуть відвідувачі.

У Львові виставка "Україна-НАТО. Формула безпеки" триватиме до 20-го березня".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!