ANDRUX: "Завжди мріяв написати пісню про маму"

ANDRUX: "Завжди мріяв написати пісню про маму"

ANDRUX (Богдан Андрух) продовжує створювати ліричні пісні, теми яких змушують замислитись над цінністю любові, взаємопідтримки, порозуміння. Нова робота виконавця торкнеться душевних струн багатьох слухачів, адже присвячена найголовнішій людині у житті кожного.  

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь ANDRUX презентував пісню "Мама" й розповів ведучій Ксенії Івась про створення композиції, роботу над відео до неї й творчі експерименти, якими незабаром дивуватиме.

 

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба ANDRUX 

Як кожна мама унікальна і найкраща, так і кожна пісня про неї буде особливою

Що саме стало поштовхом для написання пісні "Мама"? 

Я завжди мріяв написати пісню про маму й навіть зробив це чотири роки тому, але та композиція була дуже і дуже сумною. Потім все переосмислив і зрозумів, що все-таки зі словом "мама" асоціюються теплі почуття, а не драматичні. Тому вирішив переписати пісню. На одному дихання зібрав всі емоції з тогорічного візиту мами до мене. Все це вилилось в таку теплу ностальгійну пісню. 

У тебе не було остраху, згадуваного, наприклад, Кузьмою, який переймався через те, що сотні поетів всі слова вже сказали на цю тему? 

Мені здається, як кожна мама унікальна і найкраща, так і кожна пісня про неї буде особливою. Попри те, що є якісь патерни стосунків між дитиною і мамою, все одно у кожного вони свої. Гадаю, будь-яка пісня має право на існування. І, звісно, я також вважаю свою композицію унікальною. 

Як мама відреагувала на пісню? 

Плакала! Нещодавно виставив відео з її реакцією. Ми разом дивились прем'єру. Їй було дуже приємно. У відео є мої дитячі кадри. Мабуть, спогади додали емоцій. 

Головну роль у відеороботі до пісні зіграла твоя мама? 

Так, ми знімали відео чотири роки тому біля Львова у пшеничному полі до іншої пісні. Але цей відеоматеріал не дуже дружив із треком, до якого ми його робили, тому довелося перезаписати, а ці кадри відкласти. 

Наступна пісня буде дуже відрізнятись від попереднього матеріалу, створеного мною

Елвіс Преслі здійснив мрію своєї мами, подарувавши їй рожевий кабріолет. Яку з мрій своєї мами ти вже здійснив?  

Мені здається, спільні подорожі. Пам'ятаю, як у дитинстві мама розповідала про своїх подруг з уже дорослими дітьми, з якими вони разом їздять на відпочинок. І я думав: "Колись я підросту — і ми теж з мамою будемо подорожувати!" Вже декілька років поспіль нам вдається разом проводити час у різних місцях. Це дуже цінно для нас обох. 

Минулого разу ти розповідав, що найбільше часу проводиш вдома у своїй музичній кімнаті. Над чим зараз працюєш і про що буде наступна пісня? 

Наступна пісня називається "Демони". Нещодавно ми відзняли відеороботу на неї. Вона буде дуже відрізнятись від попереднього матеріалу, створеного мною. 

Чим саме буде відрізнятись? 

Своєю динамікою, настроєм. У мене іще не було таких пісень, але написалась вона дуже швидко і природно, мені на подив. Чекайте!  

Редакторка текстової версії — Анастасія Герасимова.

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон новий епізод програми.