У Сирії застосовували хімічну зброю (аудіо)

У Сирії застосовували хімічну зброю (аудіо)

Сирійсько-американське медичне співтовариство, чиї співробітники працюють в шпиталях Східної Гути повідомило, що до однієї з лікарень міста госпіталізували майже двадцятеро людей  із симптомами отруєння хімічною речовиною, ймовірно, хлором. Серед постраждалих є діти.

За інформацією організації, одна дитина померла. Застосування хімічної зброї стає, на жаль, нормою в озброєних конфліктах, оскільки не зустрічає ефективної протидії з боку міжнародної спільноти, - зауважив експерт Школи політичної аналітики Петро Бурковський.

Прослухати

Попри ухвалену 24 лютого Радбезом ООН резолюцію про встановлення 30-денного режиму припинення вогню на території Сирії, наступ на Східну Гуту триває. Документ  передбачає запровадження в Сирії 30-денного перемир'я для доправлення гуманітарної допомоги та евакуації поранених з районів активних боїв.

Нагадаємо, Східна Гута, згідно з домовленостями, досягнутими в Астані між Росією, Туреччиною та Іраном, мала б стати однією із зон деескалації. Поки це закріплено лише у документі.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!