Міноборони не виключає використання фосфорних боєприпасів у Маріуполі

Міноборони не виключає використання фосфорних боєприпасів у Маріуполі

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що Міністерство оборони України встановлює, що саме було застосовано російськими військами в Маріуполі увечері 11 квітня.

Про це вона повідомила під час спільного ефіру телеканалів.

"Попереднє припущення, що це могли бути застосовані фосфорні боєприпаси. Але це припущення, і воно потребує перевірки", — заявила Маляр.

За інформацією бійців "Азову" в Маріуполі, з російського БПЛА була розвіяна невідома отруйна речовина. Унаслідок цього постраждали три особи. У них спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Нині стан постраждалих задовільний.

Намір застосувати хімічну зброю проти гарнізону Маріуполя росіяни вже озвучували. Напередодні спікер бойовиків самоназваної "ДНР" Басурін прямо закликав до цього в ефірі російського телебачення. Про загрозу хімічного інциденту за участі Росії попереджали органи влади України та партнери зі США, Великої Британії та НАТО.

Зазначимо, 11 квітня у полку "Азов" заявили, що Росія вчинила хімічну атаку проти військових та цивільних у Маріуполі із застосуванням безпілотника.

Водночас президент США Джо Байден попередив, що Росія заплатить "сувору ціну", якщо вирішить реалізувати свої плани із застосування хімічної зброї на території України.

Фото: facebook.com/ganna.maliar