Біля узбережжя Лівії загинули понад 90 мігрантів

Біля узбережжя Лівії загинули понад 90 мігрантів

Біля берегів Лівії у Середземному морі зранку п'ятниці, 2 лютого, перекинувся човен із біженцями з Африки та Азії. За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), понад 90 мігрантів, імовірно, загинули.

Причиною трагедії стало перевантаження судна, передає dw.

Лише двом пасажирам човна вдалося доплисти до берега, ще одну особу врятували місцеві рибалки, повідомляє агенція dpa з посиланням на речницю МОМ у Тунісі Олівію Хідон. Серед вже знайдених тіл загиблих більшість - громадяни Лівії та Пакистану. Дедалі більше пакистанців намагаються нелегально потрапити в Європу, додала речниця.

Після закриття "балканського маршруту" в 2016 році шлях з Лівії Середземним морем став основним для мігрантів, які прагнуть потрапити в Європу. За підрахунками МОМ, у 2017 році понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти при спробі перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії, а за останні чотири роки кількість загиблих становить понад 20 тисяч. У рамках європейської операції "Софія", покликаної запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року врятовано понад 42 тисячі осіб. Торік 6600 мігрантів дісталися Європи, використовуючи небезпечний середземноморський маршрут.