На Дніпропетровщині відкриють 7 шкіл інформаційних технологій та робототехніки (аудіо)

На Дніпропетровщині відкриють 7 шкіл інформаційних технологій та робототехніки (аудіо)

В них безоплатно навчатимуть комп’ютерному програмуванню, створенню веб-дизайну, проектуванню роботів. Перша така школа запрацює у новому навчальному році.

З подробицями наш кореспондент Костянтин Ковзан:

"Школи робототехніки планують відкрити у семи містах Дніпропетровщини – Дніпрі, Кам’янському, Першотравенську, Нікополі, Покрові, Жовтих Водах, Павлограді. Їх створюватимуть на базі колишніх Палаців піонерів та Центрів юних техніків. Приміщення обласним коштом відремонтують, там встановлять сучасне обладнання – комп’ютери, лазерні станки, 3D-принтери, інше необхідне для навчання обладнання.

Під час створення шкіл робототехніки Дніпропетровщина використає досвід київських програмістів, які створили подібний освітній хаб у Броварах. Вони ж допоможуть у підготовці викладачів для таких навчальних закладів, - розповідає засновник школи робототехніки у Броварах Пилип Духлій.

Робототехніка – прикладна наука, яка займається розробкою автоматизованих технічних систем. Сьогодні роботи рятують людей, працюють в екстремальних умовах, вивчають інші планети. Фахівці прогнозують, що у найближчі півтора десятки років з’явиться з десяток нових професій, в основі яких будуть знання з робототехніки".

Костянтин Ковзан, Дніпро, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!