Український "Руслан" доправив на мис Канаверал вантаж для "SpaceX"

Український "Руслан" доправив на мис Канаверал вантаж для "SpaceX"

Український літак "Ан-124-100 "Руслан" ДП "Антонов" успішно завершив політ із Лос-Анджелеса до штату Флорида, під час якого перевезено крупногабаритний вантаж для аерокосмічної компанії "SpaceX".

Про це свідчать дані авіаційного порталу "Flightradar24".

Згідно з даними порталу, український літак подолав 3 613 км упродовж 4,5 годин та приземлився у Тайтусвіллі - місті на сході штату Флорида, на узбережжі Атлантичного океану.

ДП "Антонов" допомагає компанії "SpaceX" у перевезенні складових ракети "Falcon 9". Йдеться про частину головного обтічника ракети з габаритами 1788 см на 564 см на 417 см вагою приблизно 28,1 тонни.

Як зазначається в заявці, забезпечення транспортування вантажу є критично важливим для "SpaceX" та її клієнтів з огляду на плани стартової місії компанії.

Нагадаємо, "Авіалінії Антонова" - авіатранспортний підрозділ ДП "Антонов", провідного українського розробника та виробника авіатехніки, що входить з 2016 року до держконцерну "Укроборонпром". Впродовж багатьох років флот авіакомпанії активно задіяний на міжнародному ринку комерційних авіаперевезень нестандартних і надважких вантажів. В активі компанії також виконання стратегічних авіаперевезень у рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution).

Американська аерокосмічна "SpaceX" мільярдера Ілона Маска - одна з найдинамічніших компаній світового й американського ринку космічних пускових послуг. З 2017 року компанія розпочала запуски за допомогою РН "Falcon 9" супутників військового призначення. У 2017 році "SpaceX" анонсувала вихід на ринок у 2018 році нової надважкої ракети "Falcon Heavy", здатної виводити на низьку навколоземну орбіту 63 тонни вантажу, а також доправку вантажів масою до 16,8 тонни до Марсу.