"Убер" працюватиме за правилами транспортних підприємств (аудіо)

"Убер" працюватиме за правилами транспортних підприємств (аудіо)

Європейський суд зобов’язав компанію "Убер ТекнОлоджіс" дотримуватися спільних для транспортних підприємств правил.

Це означає, що "Убер" більше не вважатиметься інформаційним сервісом. Рішення суду розповсюджується на всю територію Євросоюзу.

Докладніше – Олександр Демченко:

"Європейці часто нарікають на послуги, які  надає "Убер". У таких  країнах як Болгарія, Угорщина та Данія діяльність компанії  заборонена.

Позбавила ліцензії "Убер" і адміністрація Лондона. Основні підстави: представники онлайн-сервісу не повідомляли, наприклад, про факти нападів водіїв на пасажирів. Наразі суд ухвалив спільне для усіх членів Євросоюзу рішення, змусивши Убер створювати механізми з ліцензування, контролю професійної відповідності та норм, які стосуються умов роботи водіїв. Розповідає правник Монтсе Балаге.

Водночас у коментарі телеканалу Євроньюз Якоб Кучарчик, лобіст однієї із комунікаційних компаній, сказав: відповідне рішення суду – зашкодить розвитку ринкових стосунків.

Водій із Британії Алкін Рашид задоволений судовим рішенням. На його думку, це убезпечить пасажирів і створить  конкурентні умови.

Багато людей підтримують Убер, і це можна зрозуміти, адже вони користуються його послугами. Однак те, як вони обдурюють своїх водіїв та пасажирів. Коли ті надсилають свої скарги, компанія не розглядає їх належним чином. Діяльність компанії має бути регламентована.

Наразі європейські пасажири стурбовані, що відповідне рішення призведе до значного подорожчання цін на послуги компанії".

Олександр Демченко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!