Унікальну виставку зі скульптурами кіборгів відкрили в Києві

Унікальну виставку зі скульптурами кіборгів відкрили в Києві

Скульптори використовували сучасні технології 3D-сканування, щоб точно відтворити обличчя героїв.

Фігури настільки реалістичні, що можна потиснути їм руку. І це лише маленька частина українського варіанту більш сучасного музею воскових фігур, передає 24 канал.

Чотири фігури захисників Донецького аеропорту, відомих "кіборгів", з'явилися в музеї Другої світової війни в Києві. Персонажі – це символи, хоч і мають обличчя конкретних людей. Вони стали головною родзинкою експозиції "Наші".

"Це фігура українського бійця, добровольця. Я виступив моделлю. Це не пам'ятник мені, це фігура українського бійця-добровольця", – розповів захисник Донецького аеропорту Андрій Шараскін.

Ці фігури – лише перший крок, розповідає Валерій Галан. Серед "кіборгів" з'являться ще дві фігури тих, хто загинув. Більше того, є понад 10 інших із різних історичних епох. Це – основа експозиції майбутнього музею становлення української нації.

Над музеєм команда з 50 людей працює вже близько 15 років. Вони не мають фінансування від держави чи фондів мистецтва. Хоча кожна така фігура коштує від 10 до 30 тисяч євро. Це вже з усім вбранням. Та для облаштування усіх сучасних декорацій, діорам, голограм та оренди чи купівлі приміщення шукають партнера. Готові залучати і творчих особистостей, щоб зробити проект ще кращим.

"Ми своїм проектом намагаємося виховати таких патріотів, які б цінували нашу Україну, захищали її. Надіюся, що до нас можуть приєднатися люди, які також не байдужі і які також можуть фінансувати, як меценати", – зазначив автор ідеї та засновник проекту Валерій Галан.

У майбутньому музеї хочуть зібрати історію українців від Трипілля до сучасності. Якщо не вдасться вмістити усе в одному приміщенні – розділять музей на три частини: у Києві, Львові та Кам'янці-Подільському. Однак все залежить від грошей, адже відкриття планують уже до наступного Дня незалежності.