Розпочалась активна фаза навчань "Захід-2017" (Аудіо)

Розпочалась активна фаза навчань "Захід-2017" (Аудіо)

У Білорусі розпочалась активна фаза  військових навчань "Захід-2017". Штабам усіх рівнів впродовж чотирьох днів належить відпрацювати широкий спектр завдань, пов'язаних з управлінням військами.

З Мінська повідомляє наш власний кореспондент Павло Шаройко:

"У повідомленні Міністерства оборони Білорусі зазначається, що на полігонах військовими частинами і підрозділами регіонального угрупування військ будуть відпрацьовані сценарії  із ведення оборонного бою, пошуку, блокування і знищення незаконних військових формувань за підтримки авіації.

Крім  цього, як повідомив на брифінгу офіційний представник Міністерства оборони Білорусі полковник Володимир Макаров, під час маневрів перевірятимуться можливості нових зразків озброєння і військової техніки.За його словами,  йдеться про броньований транспортний засіб "Кайман", протитанковий ракетний комплекс "Шершень", безпілотний авіаційний комплекс "Москіт", реактивна система залпового вогню "Полонез.

Своєю чергою, міністр оборони Білорусі генерал-лейтенант Андрій Равков зауважив, що завдання виконуються у плановому порядку. І залишив без коментарів випади деяких військових експертів та появу у ЗМІ інформації про начебто підготовку Білорусі та Росії до війни, і розміщення на території республіки 120-тисячного контингенту".

З Мінська, Павло Шаройко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!