В урядовому кварталі Відня встановлять захист (Аудіо)

В урядовому кварталі Відня встановлять захист (Аудіо)

У Відні урядовий квартал буде захищено від можливих атак терористів  - спеціальними стовпцями. Їх зведуть замість раніше запланованої "антитерористичної стіни", проти якої виступили громадськість і медіа.

З подробицями наша кореспондентка  з Австрії – Оксана Діденко:

"Площа в історичному центрі Відня, де розташовані адміністрації федерального президента і канцлера, абсолютно відкрита – тут немає жодних огорож, лише біля входу до цих будівель чатує поліцейський.

Кілька тижнів тому на ній почали зводити своєрідну "стіну" - бетонні блоки заввишки 80 сантиметрів і завширшки 1 метр мали перешкодити потенційним злочинцям атакувати ці будівлі з допомогою транспортних засобів. Такі плани спричинили хвилю критики у пресі і соцмережах. Австрійців обурило, що можновладці дбають лише про себе у час, коли багатолюдні громадські місця й установи залишаються незахищеними.

Реакція влади не забарилася - минулого тижня канцлер країни Крістіан Керн розпорядився зупинити будівництво. Як зауважують політологи, на це рішення вплинув і той факт, що в Австрії тривають виборчі перегони – у жовтні тут відбудуться парламентські вибори.

Замість "стіни" перед відомством канцлера та адміністрацією президента встановлять понад десяток захисних стовпчиків. Вартість таких робіт не розголошується. У прес-службі канцлера лише зазначають, що стовпчики коштуватимуть дорожче, ніж нереалізований проект будівництва стіни".

З Відня, Оксана Діденко, Українське радіо.

Прослухати репортаж 

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!