У Торонто презентували шість українських фільмів

У Торонто презентували шість українських фільмів

У Торонто завершився триденний фестиваль українських фільмів "Дні українського кіно", на якому показали шість українських фільмів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Захід відбувся у залі Інституту Святого Володимира в рамках роботи першого національного стенду України на Міжнародному кінофестивалі у Торонто, повідомляє Укрінформ.

До програми кінопоказів увійшли шість українських повнометражних стрічок виробництва 2016 - 2017 років - "Червоний", "Школа №3", "Процес", "Припутні", "Dzidzio. Контрабас" та "Гніздо горлиці". Офіційний Київ під час кінопоказів представляли голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко та радник-посланник посольства України в Канаді Юрій Никитюк. Стенд України на Міжнародному кінофестивалі у Торонто працюватиме ще тиждень.

Міністр культурної спадщини Канади пані Мелані Джолі від імені уряду Канади офіційно підтвердила прийняття пропозиції уряду України про укладення міжурядової угоди про спільне виробництво аудіовізуальних творів, а також про готовність надати пропозиції щодо змісту такої угоди.