У Таллінні відбулася презентація проекту "Книга доброти" (Аудіо)

У Таллінні відбулася презентація проекту "Книга доброти" (Аудіо)

В талліннському Центрі української культури відбулася презентація міжнародного проекту "Книга доброти", в якій взяли участь українські та естонські високопосадовці.
    
З Таллінна повідомляє наша кореспондентка Віра Коник:
          
"Перші сторінки "Книги доброти" надрукували міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який зараз перебуває в Таллінні, єпископ Філіп Жордан та депутат естонського парламенту Кейт Пентус Россіманус.

Пан Клімкін подякував за, цитую: "можливість долучитися до створення цієї унікальної книги, яка наповнена теплом людських рук і душ".

За словами ініціатора проекту Анатолія Лютюка, до його реалізації залучено понад 300 тисяч людей в Україні, переважно дітей. Українські волонтери зібрали 3 тисячі історій про людську доброту і милосердя, 50 з них спеціальна комісія вже відібрала для книги. У виданні будуть також розміщені дитячі малюнки – як ілюстрації до цих історій. Анатолій Лютюк зазначив, що книга буде надрукована на папері, виготовленому ручним способом у талліннському Центру української культури.

Створення цього унікального видАння незадовго до своєї смерті благословив митрополит Любомир Гузар. Його роздуми про доброту стали передмовою до книги і якнайкраще розкривають її зміст. За словами пана Анатолія, планується виготовити 100 екземплярів видання, які будуть подаровані найбільшим бібліотекам світу та керівникам держав".
     
Віра Коник, з Таллінна, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!