Глава МЗС Латвії очікує провокацій від навчань "Захід-2017"

Глава МЗС Латвії очікує провокацій від навчань "Захід-2017"

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич не виключає провокацій під час російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017".

Про це Едгар Рінкевич сказав на телеканалі LNT, повідомляє "Delfi".
    
"У ході спільних російсько-білоруських військових навчань "Захід-2017" Латвії варто бути готовою до можливих провокацій. Причому спочатку вони можуть виглядати як випадкова подія. Потім ці "випадкові події" можуть вилитися в повномасштабну кризову ситуацію в країні", - зазначив міністр.

Водночас Рінкевич переконаний, що про прямий військовий напад не йдеться передусім через те, що в країні розміщений контингент НАТО.

Раніше Міністерство оборони Латвії отримало від Білорусі запрошення для двох військових спостерігачів взяти участь у запланованих на вересень російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017". Воно отримане на підставі так званого Віденського документа - угоди Організації з безпеки і співробітництва в Європі, яке передбачає заходи зі зміцнення довіри і безпеки для підвищення стабільності і зменшення загрози виникнення військових конфліктів у регіоні ОБСЄ.

Нагадаємо, Білорусь кличе велику кількість спостерігачів на спільні з Росією навчання "Захід-2017", проведення яких викликало побоювання в України і країн НАТО.