Чеченське подружжя - лауреати премії імені Паславського

Чеченське подружжя - лауреати премії імені Паславського

Благодійний фонд імені "Народного Героя України Марка Паславського" нагородив іменною медаллю чеченське подружжя, яке героїчно захищає Україну від російської окупації на Сході України - Аміну Окуєву та Адама Осмаєва.

Про це повідомляє Українське радіо.

"Вручення премії відбулося в урочистій обстановці на Аскольдовій могилі, біля могили Маркові Паславському. У такий спосіб вшановано пам’ять "Народного Героя України" американського громадянина та українця за походженням і духом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Марко Паславський - майор армії США, українець за походженням, патріот. Дізнавшись про початок війни Росії проти України, він відмовився від американського громадянства і вступив до лав Національної гвардії України звичайним добровольцем. Героїчно загинув під Іловайськом, прикривши собою свого командира від куль та осколків, 19 серпня 2014 року.

Додамо, нещодавно йому була присуджена висока нагорода і визнання - премія "Народний Герой України" (посмертно). У спогадах побратимів і рідних він назавжди залишиться відчайдушним патріотом, який поклав життя за Україну та її народ.

Медаллю імені "Народного Героя України Марка Паславського" нагороджуються іноземці, які захищають Україну на фронті. Одноголосно радою Фонду було затверджено лауреатів премії - Аміну Окуєву і Адама Осмаєва.

Нагадаємо: Аміна Окуєва - учасниця подій Революції гідності та війни на Сході України у складі батальйону "Київ-2".
Адам Осмаєв - чеченський військовий, майор Збройних сил Чеченської Республіки Ічкерія. Був звинувачений у спробі замаху на Путіна. У лютому 2015 року під час війни на Сході України очолив "Міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва".
1 червня 2017 року на Окуєву і Осмаєва в Києві було скоєно замах.

Олена Пенія Серрано, Українське радіо