8 захисників Іловайська й досі в полоні бойовиків

8 захисників Іловайська й досі в полоні бойовиків

Восьмеро українських бійців, які воювали в районі Іловайська і в серпні 2014 року потрапили в оточення, уже 3 роки перебувають у полоні бойовиків.

Про це поінформувало Управління зв'язків із громадськістю ЗСУ у відповідь на запит "ВВС Україна" щодо втрат сил АТО у боях за Іловайськ.

Згідно з повідомленням, під час боїв у районі Іловайська загинули 192 військовослужбовці, поранено 212, 25 вважаються зниклими безвісти, 8 утримуються в заручниках.

Водночас "ВВС Україна" зазначає, що ці дані різняться від раніше оприлюднених Головною військовою прокуратурою. За її інформацією, лише 29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з Іловайська загинули "366 українських воїнів, 429 дістали поранення різного ступеня тяжкості, 300 потрапили у полон".

Нагадаємо, 29 серпня 2014 року російські військові впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських бійців. Разом із захисниками України під обстріл потрапили і троє полонених російських десантників, яких, за домовленістю, мали  передати представникам Росії після виходу наших бійців із оточення.