Турецький вівчар відроджує тваринництво на Рівненщині (Аудіо)

Турецький вівчар відроджує тваринництво на Рівненщині (Аудіо)

Усе більше підприємливих людей із-за кордону прагнуть реалізувати себе в Україні. Турецький полковник у відставці приїхав на Рівненщину займатися тваринництвом. Для цього іноземець придбав породистих овечок, викупив у селі занедбану ферму та найняв працівників.

Розповідає наш кореспондент Руслан Савуляк:
                   
"Колишній полковник турецького спецназу Сабрі Сіпахіоглу нині вправно керує численною овечою отарою. У село Деражне, Костопільського району на Рівненщині, він приїхав рік тому. За цей час поголів’я овець зросло до майже двох тисяч. Турок каже, що про заняття тваринництвом думав вже давно.

Для потреб господарства задіяли приміщення старої ферми. І вперше за десятки років у її кошарах знову мекають вівці і зростає поголів’я. Тут розводять дві породи – романівську та мериносів. Сабрі й сам не цурається роботи на вівцефермі. А в щоденних клопотах навіть потроху вчиться української, розповіла працівниця ферми Тамара Вознюк.

Вівцеферма турка Сабрі у Деражному – це дебютна в районі спроба за рахунок іноземних інвестицій відродити  тваринництво, повідомив селищний голова Олександр Пустовіт.

Вівцями Сабрі вирішив не обмежуватися. Планує взятися за розведення корів".

Руслан Савуляк, Рівненщина,  Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!