У Болгарії розформують 33 політичні партії

У Болгарії розформують 33 політичні партії

Міська прокуратура Софії звернулася до суду із позовом про розпуск 33-х партій, рухів та коаліцій за пасивну суспільно-політичну діяльність і порушення закону про подання фінансової звітності.  

Про це повідомляє "Укрінформ.  

"Через неучасть у президентських, парламентських та місцевих виборах упродовж останніх п'яти років з моменту реєстрації розформуванню підлягає 31 політична партія", - зазначається у звіті щодо перевірки діяльності політичних сил. Окрім цього, ще дві партії мають бути розформовані через відсутність фінансових звітів увпродовж останніх двох років. Серед партій, які підлягають розформуванню, - Болгарська національно-радикальна партія, Соціалістичний молодіжний союз, Християнська коаліція Болгарії, Об'єднана партія пенсіонерів, Національно-патріотичний рух та інші.  

Зазначимо: у Болгарії зареєстровано понад 140 політичних партій, рухів та коаліцій. Згідно із останніми даними Центральної виборчої комісії, активну участь у суспільно-політичному житті країни, включаючи місцеві та парламентські вибори, беруть від 25 до 30 партій.