Найближчими днями в Україні очікується високий рівень пожежної небезпеки (Аудіо)

Найближчими днями в Україні очікується високий рівень пожежної небезпеки (Аудіо)

Високий рівень пожежної небезпеки очікується в більшості областей України у найближчі дні. Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування в лісах, парках, на відкритих територіях. Адже людська недбалість – основна причина пожеж. Так, на Львівщині цього року вже зафіксовано майже 600 пожеж в екосистемах, а це на 30 відсотків більше, ніж було на цей час торік.

Повідомляє наша кореспондентка Наталія Козачук:
                
"Кинуті на землю недопалки, незагашене після смаження шашликів багаття, спалення стерні та сухої трави, іскри з вихлопних труб автомобілів, дитячі пустощі з вогнем і навіть навмисні підпали – саме ці чинники є головними у виникненні пожеж в екосистемах Львівщини. Лише у Львові рятувальникам цьогоріч доводилося гасити 78 пожеж, що виникли внаслідок спалювання сухої рослинності та сміття. І кожен такий виїзд коштував платникам податків в середньому 33 тисячі гривень, - каже начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради Віктор Іваніцький.

Пожежі в екосистемах – найбільш небезпечні, адже знищують природу, а токсичні речовини, що виділяються під час горіння, вкрай шкідливі для людського здоров’я, - розповів начальник міського управління екології і ландшафтного планування Андрій Галушка.

Рятувальники кажуть, що зменшити кількість пожеж, спричинених людським фактором, можна, суттєво збільшивши штрафні санкції, оскільки нині вони становлять невеликі суми: для громадян - від 140-ка до 340-ка гривень, а для посадових осіб – від 850-ти до 1190-та гривень".

Наталія Козачук, Львівщина, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!