Біткойн знову активно дорожчає

Біткойн знову активно дорожчає

Схоже, труднощі для цієї криптовалюти залишилися позаду, передає Нyser.

Головним драйвером росту біткойна стали заяви керівника китайської криптовалютної біржі BTCC Боббі Лі. Він повідомив, що однойменний майнінговий пул тепер одночасно підтримує два рішення щодо масштабування біткоїна – SegWit2x і BIP 91.

На своїй сторінці у Twitter Боббі Лі уточнив, що 100 % майнінгових потужностей пулу спрямовані не тільки на повну підтримку пулу BTC1 (SegWit2x), а й на сигналізацію BIP 91, який є модифікованою версією SegWit2x.

Заява глави BTCC спровокувала зростання біткойна. Якщо на початку торгів 20 липня криптовалюта торгувалася трохи дорожче як 2300 доларів, то потім вона почала миттєво долати позначки в 2450, 2500 і 2600 доларів. Напередодні завершення торгів біткойн торгувався біля позначки в 2675 доларів, продемонструвавши зростання на 16,6 %.

Зазначимо, що липень – найважливіший місяць для біткойна. Уже 1 серпня криптоспівтовариство вирішить, чи потрібно змінювати протокол біткойна. Незважаючи на падіння, деякі експерти рекомендують купувати криптовалюту просто зараз.

Як зазанчалося, минулого тижня біткойн і інша криптовалюта переживали найскладніший за останнім часом період. Трейдери кинулися продавати основні криптовалюти, утому числі біткойн і ефір. Вартість біткойну падала до 1866 доларів. Це найнижча ціна за останні два місяці і на 38 % менше, ніж максимум, встановлений 12 червня.