Конституційний Суд переніс розгляд справи за поданням парламентарів

Конституційний Суд переніс розгляд справи за поданням парламентарів

Конституційний Суд переніс розгляд справи про відповідність Конституції окремих положень Закону "Про запобігання корупції" через неявку на засідання кожного з сорока восьми народних депутатів, які були ініціаторами звернення до Конституційного Суду.

Як пояснив постійний Представник Верховної Ради в Конституційному Суді Анатолій Селіванов, відсутність під час розгляду справи суб'єкта конституційного подання унеможливлює розгляд будь-якого питання у Конституційному Суді.

Анатолій Селіванов також сказав, що йому невідомі причини, з яких і сам Конституційний Суд упродовж року не брався за згадану справу, оскільки відповідне подання  внесене парламентаріями ще у грудні минулого року із приміткою "як невідкладне".

А  Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що народні депутати не поінформували суд про причини своєї неявки на засідання. А також висловила свою думку щодо змісту самої справи, під час розгляду якої Конституційний Суд мав, по суті, визначитись із відповідністю Основному Закону такої форми декларування, як електронне.