Заарештовано кошти на рахунку Віктора Януковича

Заарештовано кошти на рахунку Віктора Януковича

На рахунку екс-президента Януковича в "Ощадбанку" заарештували 28 мільйонів гривень, також накладено арешт на 50 тисяч гривень на його рахунках в інших  банках. Про це повідомив його адвокат Віталій Сердюк, який водночас запевнив, що передав слідству пояснення Януковича, в яких він заперечує свою причетність до розгону Майдану. Свідчення президента-втікача долучені до матеріалів слідства.

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк у Києві заявив, що в Росії нібито існує загроза життю його підзахисного. Також він стверджує, що в Україні не хочуть розслідувати справу про нібито замах на Віктора Януковича.

Водночас керівник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк  повідомив, що інформація про нібито замах на Віктора Януковича не підтверджена. Він повідомив, що Віктор Янукович досі перебуває у базі розшуку Інтерполу за справою щодо "Укртелекому". За його словами, Інтерпол припинив публікацію файлів за цією справою, проте це не означає, що Віктор Янукович може подорожувати світом.

Росія офіційно відмовила українській стороні в екстрадиції Віктора Януковича.

Міністр юстиції Павло Петренко, відповідаючи на запитання журналістів, дав зрозуміти, що Мін'юст не буде подавати запити в РФ щодо проведення відеоконференції для допиту Януковича.