Українські консули зустрілися з Надією Савченко

Українські консули зустрілися з Надією Савченко

Українські консули Олександр Ковтун і Віталій Москаленко сьогодні вранці змогли зустрітися із льотчицею і депутатом Надією Савченко, яку незаконно утримують у СІЗО міста Новочеркаськ Ростовської області Росії.

Про подробиці зустрічі, зокрема, про стан здоров'я бранки, яка цими днями оголосила сухе голодування, дипломати обіцяють розповісти пізніше.

Водночас більше інформації про стан здоров’я Надії Савченко, ймовірно, можна буде дізнатись від керівника Громадської спостережної комісії Ростовської області, який сьогодні має відвідати бранку в СІЗО. Про це повідомив її адвокат Марк Фейгін.

За його словами, учора ув’язнену українку відвідав уповноважений з прав людини Ростова, який є ще й заслуженим співробітником російської прокуратури. І саме на підставі його тверджень російський омбудсман Елла Памфілова повідомляла про задовільний стан здоров’я українки.

Утім, адвокат сумнівається у правдивості повідомлень такої людини. Захисники Надії зможуть побачитись з нею не раніше середи, оскільки в Росії - вихідні та свята.

Наша співвітчизниця оголосила сухе голодування, допоки її не повернуть в Україну. Нині вона не вживає ні їжі, ні води.