Понад десять "абрамсів" найближчим часом прибудуть в Україну" — Данілов

Понад десять "абрамсів" найближчим часом прибудуть в Україну" —  Данілов

Понад десять танків "Abrams", які обіцяли для ЗСУ Сполучені Штати Америки, найближчим часом прибудуть в Україну. Про це в ексклюзивному коментарі Українському Радіо повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов. За словами посадовця, екіпажі, котрі керуватимуть бойовими машинами, вже проходять навчання. 

 

0:00 0:00
10
1x

Американський танк "Abrams" на навчаннях у США. Фото: U.S. Department of Defense

"Щодо постачання "абрамсів", — найважчих танків у світі, які важать 80 тонн, то вони найближчим часом надійдуть до нашої країни. Наші стратегічні партнери — США — в цьому випадку нас не підводять. Найближчим часом ці танки будуть боронити нашу країну", — розповів Олексій Данілов.

Також секретар РНБО повідомив, що танків буде більше, аніж про це повідомлялося раніше, й українські військові вже навчаються ними керувати: "Їх буде більше десяти. Й на сьогодні відповідна кількість навчальних екіпажів отримує навички володіння цією сучасною зброєю".

Загалом США планують відправити 31 танк M1 Abrams, що відповідає українському танковому батальйону. M1 Abrams — основний бойовий танк третього покоління виробництва Сполучених Штатів. Танк є добре озброєною, броньованою, мобільною бойовою машиною, розрахованою на ведення бойових дій у різних умовах сучасних війн та збройних конфліктів. Важливими особливостями танку є застосування потужних газотурбінних двигунів, обладнання багатошаровою протиснарядною композитною бронею, окреме зберігання боєприпасів в ізольованому капсульному відсіку для відокремлення членів екіпажу з-під удару у випадку влучення снаряда в танк. "Abrams" є одним з найважчих танків, які перебувають в експлуатації на початку XXI століття.