Наш оборонно-промисловий комплекс набирає обертів — Данілов

Наш оборонно-промисловий комплекс набирає обертів — Данілов

Щомісяця на території України збільшуються виробничі потужності з виготовлення зброї, розповів в ефірі Українського Радіо секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи ситуацію із нестачею боєприпасів в ЗСУ. "Наш оборонно-промисловий комплекс набирає обертів", додав він, зазначивши, що "найближчим часом ці спроможності будуть допомагати нам на фронті".

Крім того, секретар РНБО переконаний, що США таки надішлють Україні й ракети ATACMS, "варто лише трохи почекати". Що ж стосується німецьких ракет TAURUS, щодо поставок яких немає певності, то, на думку Данілова, відмовляючи Україні в поставках, Німеччина лише робить гірше власному оборонно-промисловому комплексу.  "Якщо ж Шольц хоче завалити свою промисловість, залишити бізнес Німеччини без замовлення, то він далі може робити вигляд, що ми когось будемо атакувати", додав Данілов.


 


 

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото: opk.com.ua

"Щомісяця ми маємо додаткові виробничі потужності на території України"

Ми відчуваємо зараз нестачу боєприпасів. На кого сподіватися щодо їхнього поповнення?

Нам треба покладатися перш за все на себе. Дуже важливою річчю є й співпраця з партнерами. Вчора нашу країну відвідував міністр оборони Великої Британії, головнокомандувач Великої Британії, саме ці питання були проговорені на зустрічі  з президентом нашої країни, на зустрічі, які відбулася з нашими друзями. Жодна країна не залишить нас сам на сам із РФ у цій війні. Всі питання будуть вирішуватися і вже вирішуються частково за рахунок того, що наш оборонно-промисловий комплекс набирає обертів. Додаткові потужності у виробництві, які фактично щомісяця ми маємо саме на території нашої країни, — це робота, яку ніхто не бачить, тому що вона є дуже специфічною. Проте зроблена величезна робота для того, щоб ми на сьогоднішній день мали ті спроможності, які найближчим часом будуть нам допомагати на фронті. 

"ATACMS точно будуть"

Які перспективи щодо отримання Україною ракет TAURUS та ATACMS? Коли ми можемо їх отримати?

"Питання обов'язково буде зрушене. Те, що зараз розповідає Шольц… Він може залишити свою військову промисловість взагалі без замовлень. Я можу навести приклад: перші країни, які починали нам давати таке важке озброєння, — це Велика Британія та Франція. І ми на сьогодні застосовуємо ці засоби ураження, якщо говорити про Чорне море, і бачимо перфектні результати, які ми маємо в цьому напрямку. 

Я наголошу, що Швеція, яка свого часу постачала і продовжує постачати нам певні засоби ураження, вже отримує замовлення на мільярди доларів на своє озброєння, тому що воно показало себе безпосередньо на лінії фронту, в бойових умовах. Якщо ж Шольц хоче завалити свою промисловість, залишити бізнес Німеччини без замовлення, то він далі може робити вигляд, що ми когось будемо атакувати. Ми захищаємо свою землю і звільняємо тільки її, в нас немає зазіхань на землю Росії і ми до них не приходили. Ми на сьогодні захищаємо й Шольца, Німеччину, Європу від російської навали. Якби ми просіли 24 лютого 2022 року, як доповідали Шольцу та всім іншим, їм би прийшлося воювати і ми б подивилися, які з них вояки. 

Нам потрібні в допомогу — не війська, а спроможність захищатися від божевільного російського окупанта, а решту ми зробимо самі. Я переконаний, що рано чи пізно, це розумітиме і Шольц, і його оточення, яке його відмовляє від цього. 

Що ж стосується ATACMS, то давайте трохи почекаємо. Я більш, ніж впевнений, що вони обов'язково будуть в нас і при нагоді ми будемо ними нищити російських окупантів, які вдерлися на нашу землю".


 

Останні новини
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Промінь рекомендує: Problema з треком "99"
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Новини по темі
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
Домовленості дотримуються, але працює і український ОПК – Селезньов про удари по російській території
Україна ще може ефективно боротися без воєнної цензури – Потураєв
"На 2024 рік у нас буде озброєння, щоб вистояти на полі бою" ― Войтко про допомогу США