Шуляк: Справедливо, якби Марченко написала заяву про складання мандату депутатки

Шуляк: Справедливо, якби Марченко написала заяву про складання мандату депутатки

Добре, що Юрій Арістов написав заяву про складання мандату депутата, на жаль, ми не бачимо такої ж реакції з боку Людмили Марченко. Про це заявила в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк. Верховна Рада проголосувала 27 липня цього року за припинення депутатських повноважень нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова, якого раніше помітили на курорті на Мальдівах. А Людмилу Марченко одразу виключили із лав партії "Слуга народу" та політради Тернопільського осередку, констатувала Шуляк. Також у Марченко призупинили членство у фракції. Але коли країна бачить, як себе поводить держслужбовець або депутат, усі хочуть справедливості. І в даному випадку було б справедливо, якби Марченко не мала змоги більше заходити до парламенту і ухвалювати відповідні закони, вважає Шуляк. 

0:00 0:00
10
1x

Олена Шуляк. Фото: сайт партії "Слуга Народу"

 

"Добре, що Юрій Арістов майже миттєво зреагував…"

"Добре, що Юрій Арістов майже миттєво зреагував і на реакцію партії, і на реакцію фракції та написав заяву про складання мандату", – констатувала Олена Шуляк Українському Радіо. І додала: Верховна Рада, звичайно, ухвалила відповідне рішення. Тому з минулого тижня Арістов не є народним депутатом. "На жаль, ми не бачимо такої ж реакції з боку Людмили Марченко, хоча вся країна бачила ганебне відео, де гроші літали по всій земельній ділянці. Це дуже соромно і ганебно бачити і було б дуже добре, якби людина одразу свій мандат складала", – заявила Олена Шуляк. Вона зазначила: Людмилу Марченко одразу виключили із лав партії "Слуга народу" та політради Тернопільського осередку. Також у неї призупинили членство у фракції. "Але коли країна бачить, як себе поводить державний службовець або народний депутат, то всі хочуть справедливості. І в даному випадку було б справедливо, якби вона (Марченко – ред.) не мала змоги більше заходити до парламенту і ухвалювати відповідні закони. У парламенті дуже багато гарний, порядних та професійних людей і такі скандали дискредитують цих порядних та професійних, які 24/7 працюють, щоб ухвалювали якісне законодавство”, – зазначила голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії "Слуга народу".

"Дуже легко перевірити – був чи не був?"

"Є величезна парламентська робота, яка стосується роботи саме з міжнародною спільнотою – працюють як євроінтеграційний комітет, так і комітет, який займається міжнародними відносинами. Багато інших депутатів також долучаються до міжнародної діяльності. Тому дуже просто перевірити, де ти був, з ким зустрічався і який результат роботи ти привіз? Дуже легко перевірити – був чи не був? Що там у голові було в того Арістова, коли він виїхав на саміт у Вільнюс, де розглядалися надзвичайно важливі питання стосовно нашого майбутнього членства в НАТО, як він з того саміту перебрався туди, куди перебрався… Я, до речі, запитувала у голови комітету, де працює Арістов? У нього (голови комітету – ред.) був нуль інформації. Він знав, що підписав відрядження людині, які поїхала на надзвичайно важливий саміт, а потім опинилася на Мальдівах. Тому добре, що Арістов склав мандат і було б дуже добре, щоб усі інші також. Адже на сьогодні Конституція не дозволяє, в нас немає такої можливості застосовувати імперативну норму мандату, коли можна позбавляти саме народного депутата мандату швидко. Але ця норма діє для депутатів місцевих рад, для тих, хто обирався в містах, селах, селищах, областях. Коли такі депутати розуміють, що до них може бути застосована процедура відкликання мандату, то поводять себе більш обережно", – вважає Олена Шуляк.

Юрій Арістов

Верховна Рада проголосувала 27 липня цього року за припинення депутатських повноважень нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова, якого раніше помітили на курорті на Мальдівах. Рішення підтримали 320 парламентарів. 

25 липня цього року Слідство.Інфо, посилаючись на джерела, повідомило, що Арістова бачили на Мальдівах у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives. Працівники готелю підтвердили, що нардеп був їхнім гостем, але вже виселився. Вартість проживання на двох за одну ніч у цьому готелі, відповідно до цін на сервісі Booking.com, від 100 тис. грн до 323 тис. грн. Також у готелі є вілла за понад мільйон гривень за одну ніч. Нардеп і його помічниця не відповіли на запити журналістів. Дружина Арістова заявила, що він був у Вільнюсі, додавши, що "у неї своє особисте життя, а у чоловіка – своє". Фото зі столиці Литви перед самітом НАТО Арістов публікував у Facebook 7 липня. 

Зі свого боку, Арістов на своїй сторінці у Facebook 27 липня переконував, що його виїзд за кордон відбувся на законних засадах. "Оскільки я фігура політична, а відпустка моєї родини викликала неабиякий резонанс, я не хочу створювати передумови для дискредитації президента, партії "Слуга народу" та народу України. Тому негайно подав заяву про складання депутатських повноважень за власним бажанням. І, звісно, готовий співпрацювати зі слідством та надати всю необхідну по цій справі інформацію", – написав він.

Людмила Марченко 

Людмилу Марченко виключили із лав партії "Слуга народу" та політради Тернопільського осередку, також у неї Марченко призупинили членство у фракції "Слуга народу" у ВР.  

11 липня цього року САП та НАБУ повідомили про підозру у зловживанні впливом народній депутатці та її помічниці. За даними розслідування, Марченко спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити прийняття уповноваженим особами ОВА рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи "Шлях".

Речниця фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Юлія Палійчук підтвердила Суспільному, що Людмила Марченко перебуває на 8 місяці вагітності й готується стати мамою.

Людмила Марченко. Фото: ФБ сторінка Людмили Марченко

Останні новини
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
Новини по темі
Домовленості дотримуються, але працює і український ОПК – Селезньов про удари по російській території
Україна ще може ефективно боротися без воєнної цензури – Потураєв
Понад 70% підприємств мають проблеми із кадрами – Мірошниченко
Півострів завмер в очікуванні — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
У надзвичайній ситуації за кордоном до громадянина України консул приїде — адвокатка