ЮНЕСКО та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення готують спільний повоєнний проєкт — Герасим’юк

ЮНЕСКО та Нацрада з питань телебачення і радіомовлення готують спільний повоєнний проєкт — Герасим’юк

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення спільно з ЮНЕСКО почали працювали над спільним проєктом щодо медіаграмотності, а також розробляють повоєнну програму підтримки людей з інвалідністю в їхньому доступі до інформації та роботи. Про це в ефірі Українського радіо повідомила голова регулятора Ольга Герасим'юк.

0:00 0:00
10
1x

Фото з фейсбук-сторінки Ольги Герасим’юк 

"Ми починаємо працювати над великим проєктом щодо медіаграмотності. Це спільний проєкт ЮНЕСКО, який буде охоплювати журналістів України, наш регулятор (Національну раду з питань телебачення і радіомовлення — ред.), Міністерство освіти, тому що цим проєктом ми хочемо почати допомагати людям розрізняти джерела інформації, якими вони користуються, оцінювати їх і відповідним чином знати, де дезінформація, а де якісні їхні речі, які вони сприймають", — зазначає Ольга Герасим’юк.

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що спільно з ЮНЕСКО готують великий повоєнний проєкт.

"Є два нових проєкти, про які ми домовилися і вже зараз починаємо працювати. По-перше, це повоєнна програма підтримки людей з інвалюдністю в їхньому доступі до інформації, а частково допомога нашим колегам — журналістам, медійникам у різних сферах, технічним працівникам, операторам, відеооператорам — всім, хто пішов сьогодні боронити нашу державу і повернеться з інвалідністю, щоб ми могли допомогти цим людям повернутися до професії. Зокрема, йдеться і про спеціальне обладнання, яке допоможе на рівні з іншими своїми колегами стати назад до праці. Тож це дуже серйозний проєкт. По-друге, це програми щодо подолання гендерного насильства. Тому що під час війни воно зростає, і повоєнні проблеми також будуть", — сказала вона.